Domenii de utilizare pentru cantarele electronice

Cantarele electronice sunt utilizate atat pentru uz personal cat si in industrie pentru a masura precis obiectele. Avantajele cantarelor electronice fata de cele manuale sunt reprezentate de usurinta in utilizare si masuratorile precise.  Un alt avantaj este acela ca citirile pot fi convertite in mod automat in diferite unitati de masura. Cele mai multe cantare digitale sunt folosite pentru a cantari diferite obiecte sau pentru a cantari ingredientele pentru retetele de bucatarie. Exista insa aparate care pot cantari sute de kilograme si care au platforme mari pentru a cantari obiecte voluminoase. O ramura care utilizeaza foarte mult aceste tipuri de balante este industria diamantelor. Aici pietrele pretioase sunt precis masurate iar unitatile de masura folosite sunt de nivel foarte mic de tipul caratelor sau gramelor.

O utilizare frecventa a cantarelor electronice este aceea a livrarilor de marfuri sau trimiterea de pachete. Daca doriti sa trimiteti un pachet unei alte persoane, acest lucru se va realiza prin cantarirea acestuia la un oficiu postal si achitarea unei taxe de expediere in functie de greutatea pachetului. Depozitele utilizeaza adesea cantare care au posibilitatea de a neglija greutatea ambalajului si de a masura doar continutul pachetelor. Este important sa cantariti cum trebuie obiectele inainte de expediere, mai ales in cazul greutatilor mari, pentru a putea fi planificat judicios transportul marfurilor.


In bucatarie, cantarele electronice au devenit indispensabile. Desi exista si alte metode de masurare a gramajelor, cum ar fi linguritele sau canile, deseori este nevoie de masuratori mult mai precise. In special in brutarii sau in cofetarii, aceste dispozitive de masurare a greutatii ingredientelor sunt foarte pretioase deoarece aici este nevoie de amestecul ingredientelor la standarde exacte si reteta trebuie respectata intocmai. Se poate chiar ajunge sa se strice gustul unor retete daca nu se respecta standardele exacte. 


Daca aveti un caine sau o pisica, poate ati observat ca veterinarul ii cantareste de fiecare data cand acestia sunt adusi. Monitorizarea greutatii unui animal in timp poate crea o baza de date statistice care ii urmaresc evolutia. Daca un animal isi pierde greutatea in timp, poate fi un indiciu pentru a descoperi daca are un parazit sau sufera de o boala. Acest lucru ar putea fi scapat din vedere daca nu se fac masuratorile necesare. Cantarul digital de la medicul veterinar este foarte diferit de cel de acasa deoarece are o baza mare pe care animalul poate sta confortabil pe timpul masuratorii.


Nu trebuie uitate nici cantarele de baie electronice. Acestea sunt foarte des folosite de oameni pentru a tine greutatea sub control. Daca urmati o cura de slabire, este absolut necesar sa va cantariti periodic. De aceea aveti nevoie de un instrument precis si care sa va poata masura progresele pe care le inregistrati in modelarea corpului dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *