Cum sa demontati tastatura la un laptop?

Exista situatii in care din diverse motive (sa il curatati, sa o schimbati sau pentru ca vreti ca stergeti cafeaua care tocmai v-a cazut) este nevoie sa demontati tastatura laptopului dumneavoastra. Apropo, daca vi se intampla ultima situatie primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa lasati laptopul jos si sa ii scoateti alimentarea, pentru a evita scurt-circuitarea placii de baza. Trebuie sa stiti totusi ca daca va confruntati cu aceasta problema si vi s-a ars placa de baza, puteti sa va mai recuperati hard disk-ul si datele prin intermediul unui adaptor special conectat la un alt laptop sau calculator. Cele mai bune servicii de demontare a tastaturii de laptop se face la un centru de reparatii laptopuri.

Tastatura, care ne intereseaza pe noi se trage din 4 clipsuri, dar este tinuta de 2 suruburi din spate. Si pentru a avea acces la partea din spate, trebuie sa demontati putin dispozitivul. Aceasta activitate nu prezinta niciun risc, cu conditia sa nu atingeti nimic la interior.


Printre cerintele preliminare se numara o masa foarte bine iluminata, o surubelnita si o jumatate de ora la dispozitie. Trebuie sa il descarcati de energie statica, atingandu-l de exemplu cu un obiect metalic conductor.


Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmati atunci cand doriti sa demontati tastatura unui laptop.


Prima data trebuie sa opriti laptopul si sa il deconectati de la sursa de alimentare, dupa care va trebui sa ii scoateti toate dispozitivele de genul baterie, carduri, chei USB, etc. Dupa aceea intoarceti laptop-ul cu tastatura in jos, iar pe partea din spate veti vedea o placa prinsa cu sapte suruburi mici. Folosind surubelnita de care v-am mentionat la instrumente, desfaceti aceste suruburi si indepartati capacul. Trebuie sa aveti grija unde puneti suruburile, astfel incat sa nu le pierdeti. Va recomand ca pe masa pe care lucrati sa puneti o hartie sau un material alb, astfel incat sa le vedeti mai bine. Dupa ce ati reusit sa scoateti capacul de pe spate si aveti acces la suruburile care tin fixata tastatura, trebuie sa le desfiletati si dupa aceea sa desfaceti clipsurile si sa scoateti usor tastatura, pentru ca aceasta poate sa ramana conectata la placa de baza. Pentru a intelege mai bine cum se executa toate aceste operatiuni pe care le-am mentionat mai sus, puteti sa urmariti si un tutorial, pentru ca acolo veti vedea concret ce trebuie sa faceti. Dupa ce ati terminat, operatiunile de montare sunt exact in ordine inversa, insa trebuie sa aveti grija ca tastatura sa fie asezata corect si sa montati toate suruburile pe care le-ati desfacut.


Pentru indepartarea prafului de pe tastatura si din interiorul laptop-ului puteti sa folositi un ventilator, sau un uscator de par, dar aveti grija sa nu sufle aer cald pentru ca riscati sa topiti fire sau componente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *