Huse de telefon care absorb radiatiile

Chiar daca va vine sa credeti sau nu, este inca neclar daca undele radio de la telefoanele celulare pe care le purtam cu noi sunt daunatoare pentru sanatatea noastra. Studiile referitoare la radiatiile telefoanelor mobile nu sunt concludente. Asa ca este natural ca unii consumatori sa fie preocupati de riscurile potentiale cauzate de folosirea telefoanelor mobile si sa caute solutii pentru a reduce efectele lor nocive. 

Una dintre metodele prin care se poate face acest lucru este si folosirea unor huse de telefon speciale. Exista anumite modele care sunt concepute special pentru a atenua efectele undelor electromagnetice asupra organismului uman. Exista totusi controverse asupra posibilitatilor efective de a realiza aceasta functiune. 

Undele electromagnetice se transmit pe calea aerului si sunt generate de un emitator si receptionate de un receptor. Daca anumite huse de telefon ar bloca integral aceste unde electromagnetice, atunci nu ar mai fi posibila transmiterea semnalelelor intre telefoane si ar fi imposibila comunicarea prin voce sau date.
Producatorii de astfel de huse de telefon sustin ca realizeaza aceasta functie de atenuare prin folosirea unor materiale care reflecta undele electromagnetice. In fiecare husa exista o placa cu circuite electronice de dimensiuni foarte mici care atrage energia de radio frecventa catre el si o indeparteaza astfel de capul utilizatorului.


Semnalul receptionat de aceste huse telefon este mai slab decat in cazul in care aparatul este liber, iar producatorii de astfel de accesorii recomanda ca telefonul sa nu fie tinut in buzunar deoarece se poate pierde semnalul. Oamenii care au testat astfel de accesorii au fost in general multumiti de performantele lor si nu au raportat scaderi semnificative de semnal sau pierderi totale in zonele in care semnalul este mai slab. De asemenea calitatea convorbirilor nu este afectata de aceste huse de telefon si nu sunt diferente majore nici din punct de vedere al volumului sau al dimensiunilor in comparatie cu husele obisnuite.


In final, ramane totusi problema eficientei acestor accesorii. Pretul lor este destul de piperat si se ridica intrebarea fireasca daca isi merita banii. Pentru anumite persoane, care vorbesc mult la telefon, este posibil ca aceste huse de telefon sa reduca anumite riscuri de sanatate care apar odata cu folosirea excesiva a aparatelor telefonice mobile. Pentru oamenii care nu sunt toata ziua la ureche, aceste accesorii nu isi justifica investitia. In schimb, oamenii pot utiliza dispozitive maini libere care sunt mult mai putin periculoase pentru organismul uman deoarece cantitatea de radiatii emisa de acestea este mult mai mica.


In concluzie, anumite huse de telefon, pe langa functia clasica de protectie a telefonului pot sa reduca si din impactul undelor radio asupra organismului. Acest lucru este benefic pentru starea de sanatate a organismului, in special in cazul oamenilor de afaceri care nu se pot debarasa sub nici o forma de telefonul mobil. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *