Ce urmeaza dupa achizitia unui laptop second hand

In cazul in care urmeaza sa deveniti cat de curand, proprietarul unui laptop second hand, este foarte important sa stiti ca, in momentul in care ati venit cu el acasa, nu trebuie pornit imediat. Inainte de a face acest lucru este nevoie sa sa efectuati cateva operatiuni, care vor fi in masura sa va confirme daca acesta poate fi folosit sau nu, in siguranta.


Daca, datorita unui buget redus, ati hotarat sa va achizitionati un laptop second hand, in momentul in care ati intrat in posesia lui, trebuie sa il pregatiti, oarecum, pentru utilizare. Respectarea catorva pasi destul de simpli, va fi in masura sa va scuteasca de un eventual deazastru, aparut in cazul in care laptop-ul second hand prezinta anumite defectiuni si este conectat direct la priza.


Astfel, atunci cand sunteti pe cale sa achizitionati un laptop second hand, si daca nu faceti acest lucru de la un magazin specializat, care sa va asigure si o anumita perioada de garantie, trebuie sa ii faceti o scurta analiza prin aspectare (carcasa si sistem de inchidere), dar in mod special, trebuie sa insitati ceva mai mult, asupra verificarilor de la interior. Cu siguranta va veti intreba, cine va desface acest laptop de vanzare ca sa il analizati dumneavoastra. Daca doriti un raspuns, acesta este nimeni. Dar, atunci cand spunem interior, in mod cert nu ne referim la piese electronice, ci doar la elementele principale. Acest lucru, dupa cum spuneam mai sus, trebuie sa il faceti dumneavoastra, in momentul in care ati ajuns cu laptop-ul second hand acasa si inainte de a incepe utilizarea lui.


In mod normal, daca achizitionati un laptop second hand, iar cel care vi l-a vandut, l-a catalogat drept perfect functional, cu siguranta ar trebui sa aiba instalat pe el unul dintre sistemele de operare Windows. In cazul in care Windows-ul nu reuseste sa se incarce, cauza poate fi reprezentata de folosirea unui CD de instalare cu o versiune corupta (nonGenuine). Pentru remedierea problemei aveti nevoie de o partitie de restaurare sau de un CD cu un sistem de operare cu licenta.


Pentru a se evita diverse probleme cauzate de sistemul de operare Windows, aveti posibilitatea sa verificati starea  hard-ului si a memoriei cu ajutorul unor soft-uri de test. Pentru a face acest lucru va trebui sa folositi un al calculator, cu ajutorul caruia sa descarcati soft-ul pe un suport de memorie extern (CD sau Memory Stick), dupa care sa il rulati pe laptop-ul dumneavoastra.


Dupa ce ati facut toate testele si verificarile necesare, si va considerati multumit din punct de vedere al hardware-ul laptop-ului second hand, cel mai indicat ar fi sa va reinstalati sistemul de operare, stergand totodata si toate partitiile de pe hard.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *