De ce sa nu iti cumperi anvelope off-road de dimensiuni mari

De ce sa nu iti cumperi anvelope off-road de dimensiuni mari

In cazul in care te intereseaza sa iti schimbi anvelopele de la autovehiculul off-road pe care il detii cu altele mai noi te sfatuim sa astepti putin. In cazul in care criteriile tale de selectie a unei anvelope off-road este sa le cumperi pe cele mai mari, ori pe cele care arata cel mai bine, este foarte probabil ca ai nevoie sa citesti cateva lucruri inainte de a trece la cumparaturi.

Indiferent de tipul de activitate off-road pe care doresti sa o realizezi, fie ca este vorba despre parcursul de trasee in care ‘te catari pe bolovani’, ori activitatile realizate in noroi sau nisip, este esential sa cunosti ce tip de anvelopa off-road se potriveste mai bine autovehiculului tau.

De cele mai multe ori oamenii, cand isi doresc sa cumpere anvelopele off-road, se ghideaza dupa dimensiunile acesteia, adica sa o cumpere pe cea cu cea mai mare dimensiuni, insa acele anvelope off-road cu dimensiuni mari doar cu o banda de rulare mai mare poate sa imbunatateasca aderenta autovehiculului tau off-road.

Cu toate ca o banda de rulare mai generoasa iti ofera un plus in ceea ce priveste tractiunea autovehiculului off-road, acest lucru nu inseamna ca acel tip de anvelopa este in mod necesar potrivita pentru orice tip de traseu pe care il alegi. Ne repetam zicand faptul ca este esential sa stii ce tip de anvelopa off-road iti doresti, iar daca lucrul pe care ti-l doresti sau poate ai nevoie cel mai mult este tractiunea, atunci probabil ca niste anvelope agricole standard cu un diferential blocabil poate sa iti ofere beneficii si avantaje mult mai mare decat sa iti montezi o anvelopa mai mare.

In plus, pentru a va putea scoate din incurcatura puteti sa va montati un troliu, intrucat in unele trasee off-road este aproape inevitabil sa nu va blocati.Ideea principala este ca anvelopele off-road cu dimensiuni mai mare sunt foarte utile in ceea ce priveste ridicarea garzii autovehiculului ceea ce permite abordarea unor pante sau zone mai abrupte precum si a unui traseu mai accidentat sa fie mult mai usoara. Adica, mai pe scurt, o garda la sol mai ridicata iti creste sansele sa treci mai usor de obstacole indiferent de traseul pe care il alegi.

Daca te consideri pregatit sa iti cumperi un set de anvelope off-road de dimensiuni mari, este important sa intelegeti faptul ca aceasta achizitie implica niste schimbari si pentru autovehiculul dumneavoastra, schimbari care tin de suspensie, sau caroserie, ambii factori fiind foarte importanti pentru a evita situatia in care anvelopa sa atinga componente ale masinii.

Niste anvelope off-road de dimensiuni mai mare inseamna automat si faptul ca autovehiculul dumneavoastra va fi mai mult solicitat pentru a se deplasa, iar acest lucru are un efect negativ asupra axurilor sau amortizoarelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *