Constructia unei case in functie de bugetul disponibil

Constructia unei case in functie de bugetul disponibil

Stim cu totii cat de greu este sa iti construiesti o casa in ziua de astazi. Si asta mai ales atunci cand nu ai un teren propriu, caci in cazul in care doresti sa iti construiesti o casa intr- un oras si chiar si la periferia acestuia, este destul de posibil ca terenul sa coste mai mult decat constructia casei in sine. Tocmai din acest motiv imi permit sa spun ca cei ce beneficiaza de un teren sunt niste oameni destul de norocosi, pentru ca oricand isi pot construi o casa pe acesta. Insa trebuie sa mentionam ca nici sa iti construiesti o casa nu este usor, pentru ca mai intai de toate te omoara birocratia din tara noastra.

Atunci cand detii un teren si doresti sa construiesti pe suprafata acestuia o casa, trebuie mai intai sa beneficiezi de o autorizatie de constructie. Si asta deoarece legislatia din Romania nu iti permite sa iti construiesti o casa atunci cand nu beneficiezi de o autorizatie de constructie. Aceasta autorizatie de constructie poate fi luata chiar de la autoritatile locale, din localitatea in care vrei sa iti construiesti casa, insa este foarte greu de obtinut datorita birocratiei, dupa cum spuneam si putin mai sus. Al doilea aspect destul de important si de care trebuie tinut intotdeauna cont este bugetul de care dispui pentru constructia in sine a casei si pentru a plati mana de lucru. Si spun asta deoarece este indicat sa iti construiesti o casa in functie de bugetul de care dispui la momentul actual. De exemplu, poti opta pentru construirea unei case din caramida sau pentru construirea unei case pe structura metalica. Insa aceste case pe structura metalica, in comparatie cu cele realizate din caramida, sunt mult mai rezistente, astfel ca se vor deteriora abia dupa o perioada foarte lunga de timp.

Tot un aspect destul de important si de care trebuie tinut cont atunci cand doresti sa iti construiesti o casa este alegerea mainii de lucru. Si cand spun asta ma refer la alegerea firmei de constructie care sa se ocupe de ridicarea casei tale. Atunci cand este vorba de construirea unei case pe structura metalica, mana de lucru trebuie sa fie una atent selectionata, in care sa fie implicate mesteri destul de buni si care sa poata duce cu brio la sfarsit aceasta lucrare. Desigur, pentru construirea unei case pe structura metalica, mana de lucru va fi una destul de scumpa, iar acest aspect se datoreaza in special faptului ca este foarte mult de munca. Insa atunci cand alegeti o firma de constructii specializata in case pe structura metalica puteti fi siguri ca rezultatul va fi unul destul de multumitor.

One thought on “Constructia unei case in functie de bugetul disponibil

  1. Da, bugetul este din pacate o problema la constructia unei case… stim si noi pe propria piele. Noroc ca am gasit proiectul ideal pe acest site http://proiecte-case-design.ro/. Astfel cine stie cati bani mai consumam si pe el. Oricum, cine vrea sa construiasca o casa trebuie sa se echipeze bine cu nervi de otel. Mult succes tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *