Cand este cel mai bun moment sa cumparam un apartament nou?

Cand este cel mai bun moment sa cumparam un apartament nou

Cumpararea unei case este o decizie importanta, plina de iluzii, dar care necesita rabdare si un timp de studiu. Cu toate acestea, si ca in cazul oricarui alt tip de piata, uneori alegerea timpului potrivit poate juca in favoarea noastra, pentru a obtine conditii mai bune de cumparare. Cand este cel mai bun moment pentru a cumpara o casa? Va vom dezvalui argumentele pro si contra din fiecare sezon pentru a decide.

Este adevarat ca exista momente ale anului in care exista mai multe vanzari decat altele. Stiti care sunt si de ce? Potrivit expertilor, din colectarea de date din diferite studii, rezulta ca toamna este cel mai bun moment pentru a dobandi o proprietate. Atunci este timpul pentru ca oamenii sa faca o schimbare, care poate include mutarea din cartier sau oras. Cu toate acestea, exista alte date care pot fi, de asemenea, favorabile si nu sunt atat mult luate in considerare. Mai jos va prezentam cea mai buna luna pentru a cumpara o casa, din perspectiva fiecarui anotimp al anului.

Care este cel mai bun anotimp pentru achizitionarea unui apartament nou?

  • Toamna

Septembrie, octombrie si noiembrie sunt lunile perfecte pentru a achizitiona proprietati imobiliare, nu numai case, ci si spatii comerciale, birouri, garaje etc. In aceste luni, febra verii care afecteaza multi oameni cu iluzii despre cumpararea unei case de vacanta dispare, iar investitorii reali apar.

Astfel, cei care au cautat o casa trebuie sa stie ca sezonul de toamna este cel perfect pentru alegerea unei locuinte. Concurenta scade, preturile sunt mai mici, iar cumparatorii devin mai interesati. In plus, accesul la credite este mai bun in aceste luni, deoarece bancile concureaza intre ele pentru a oferi oferte bune clientilor lor.

  • Iarna

Desi nu este un moment rau pentru a cumpara, adevarul este ca in ultima perioada a anului numarul de locuinte puse la vanzare este mai mic, iar cele care raman disponibile sunt, de obicei, cele care nu au fost vandute pe tot parcursul anului. Acest lucru are o parte pozitiva si una negativa.

Partea pozitiva este ca proprietarii sunt mai dispusi sa ajusteze pretul, deoarece se grabesc sa vanda, astfel incat sa puteti negocia costul si sa obtineti un pret bun. Dezavantajul este ca, daca aceste case nu au fost vandute pe parcursul unui an, a existat un motiv bine intemeiat. Va fi necesar sa se efectueze o cautare foarte complexa pentru a se gasi o locuinta adecvata in stare buna, care merita sa fie cumparata.

  • Vara

Este cel mai prost moment pentru a cumpara o proprietate. In timpul verii, preturile sunt mari, deoarece toata lumea isi propune sa caute o casa de vacanta sau un apartament. Pentru proprietarii care doresc sa vanda nu este un moment bun, deoarece concurenta este acerba si preturile cresc. Daca nu aveti o casa cu adevarat spectaculoasa, este dificil sa iesiti in evidenta intr-o piata in care oferta este infinita.

In plus, in timpul verii exista o contradictie curioasa atunci cand oamenii iau in considerare cel mai mult posibilitatea de a cumpara o locuinta. Un alt lucru de mentionat este faptul ca intr-adevar vara, cele mai multe persoane raman fara resurse financiare, deoarece concediul de vara consuma cea mai mare parte a bugetului, iar vacanta este ceva la care putini oameni sunt dispusi sa renunte.

  • Primavara

Daca ne gandim la cel mai bun moment pentru a cumpara o locuinta, primavara este cea mai potrivita pentru multi, mai ales daca va fi a doua casa. Cu gandul la sezonul de vara, multi oameni sunt de parere ca, daca vor cumpara intre lunile aprilie si mai, vor obtine un beneficiu mai mare, deoarece o vor avea gata pentru vara.

Cu toate acestea, realitatea imobiliara spune ca aceasta este perioada anului in care exista mai multa competitie si, prin urmare, va fi cea mai neinspirata perioada pentru a cumpara o casa. Cresterea ofertei de bunuri imobiliare inseamna o marire a preturilor de vanzare, mai multe dificultati in gasirea unei proprietati in stare buna si obstacole mai mari din partea bancilor, in vederea obtinerii finantarii necesare pentru noua locuinta.

In concluzie, fiecare anotimp are avantajele si dezavantajele sale, atunci cand se doreste achizitionarea unei locuinte. Pe scurt, fiecare moment al anului are particularitatile sale si, desi fiecare cumparator achizitioneaza o locuinta atunci cand poate, este bine sa se ia in considerare aspectele mentionate in articolul de astazi, daca stiti ca urmeaza cumpararea unei case sau a unui apartament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *