Ciuperca piciorului luata in vacanta dintr-o statiune

Ciuperca piciorului luata in vacanta dintr-o statiune

Acum doua saptamani am fost in vacanta cu familia intr-o statiune romaneasca cu traditie, dar al carui nume nu o sa il redau aici pentru a nu ii face nici un fel de reclama gratuita, pozitiva sau negativa. Am stat 7 zile acolo cu copiii, ne-am simtit cat de bine am putut noi, copiii s-au balacit in apa, s-au jucat si s-au incarcat de energie, iar eu cu sotia mea am avut timp si pentru noi, cum n-am mai avut de mult timp, adica din concediul anterior de acum un an. In rest, viata noastra e mai mult de robot: serviciu, treburi casnice, copii si prea putin timp pentru intimitate si discutii relaxante.

In timp ce copiii se balaceau in bazinul mic, strict supravegheati de un instructor care ii si invata sa inoate, eu imi faceam marea placere de a sta la sauna cat mai mult timp posibil. Alternam ture de cate 10-15 minute de sauna cu cate un dus rece si o apa minerala locala, in timp ce sotia statea tolanita pe sezlong si urmarea copiii de la distanta. Din pacate, nu ne-am permis mai mult de o saptamana de concediu in statiune, si nu neaparat din motive financiare, ci mai mult din lipsa de timp, dar a fost cat se poate de bine venita aceasta rupere din ritmul cotidian atat de anost. Copiii au venit acasa plini de energie, la fel ca noi, si de cateva zile nu auzim in casa decat amintiri din vacanta.

Singura problema in urma vacantei e ca de cateva zile mi-a aparut in spatiul interdigital al ultimelor doua degete de la piciorul drept o micoza ce pare sa se extinda tot mai mult. Cum am mereu grija de igiena mea, port sosete curate pe care le schimb de doua ori pe zi, port pantofi de piele pe care ii alternez zilnic, lasandu-i sa se aeriseaca cate o zi intreaga intre doua utilizari, sun convins ca am luat vreo ciuperca de la statiunea unde am fost in vacanta, probabil de la dusuri cand am fost la sauna. Cum stiam de la un coleg ca s-a tratat cu Fresh Fingers de o astfel de micoza, mi-am comandat si eu acest unguent. Acum astept sa imi fie livrat si sa incep tratamentul.
Concediul viitor in nici un caz nu vom mai merge in aceeasi statiune, desi poate ca cei de acolo nu au nicio vina, existand probabil riscul ca astfel de ciuperci sa se poata lua din orice dus public. Nu stiu, dar daca se dezinfectau bine dusurile, poate ca riscul era mai mic sa ma intorc cu aceasta dermatita, desi responsabilitatea cea mare este acelui care nu a constientizat cat rau poate face unui strain venind intr-un loc public, la un dus pe care il folosesc zeci de oameni intr-o zi, cu o astfel de micoza, contaminand la randul lui cine stie cate alte persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *